färska havskräftor på is

Kräfta + dill + hatt – nu är det kräftskiva!

Kräftpremiär, kräftskiva el kräftfest
– kärt barn har många namn

Nu är det sensommar, vacker augusti, och det betyder kräftskiva!

Vi har allt du behöver för en lyckad kräftpremiär, och vi har alltid en butik nära dig. Här på vår sajt kan du alltid hitta uppdaterade priser för dagen på fisk och skaldjur.

Vi kan ge dig råd om hur många kräftor som behövs för just din fest och vi kan rekommendera tillbehör som lyfter kräftans smak.

Läs mer om priser och vad som ingår

Ladda ner Snapsvisor!

Kräftor med klös

I det svenska språket är kräfta ett ungt ord, troligen inlånat från tyskan (Krebs, äldre Krebiz). Helt klart kommer det tyska ordet av ”krabben” som betyder att klösa, att ha klor.

Dill till kräftor

Tidigare använde man inte dill till kräftorna. Istället kunde man använda persilja, peppar, ingefära, kummin eller saffran.

Johan Winbergs kokbok 1761 hade en mer fransk prägel och han använde sig mer varierat av kryddor. Han var också den förste som föreslog dill till kräftkoket. Men han ansåg att kräftor ska ätas varma.

färska havskräftor på is

Kräftskiva på ditt sätt

Vi anser att man får äta kräftor hur man vill. Fast det är ju gott med dill. Och en västerbottenostpaj bredvid.

Välkommen att köpa dina kräftor hos oss!

8 augusti 2020