Auktion varje morgon för färsk fisk och bäst priser

Från auktion till bord

Fisken som säljs på Fiskhuset köps in på auktion i fiskhamnen. Det ska kännas och klämmas och tittas över, så man köper den färskaste fisken. Ibland finns det massor att köpa, och man kan välja och vraka, och ibland, om det exempelvis har blåst mycket, då är det många fiskhandlare som slåss om få fiskelådor.

färska räkor i lådor

Likaså köper vi våra räkor på auktion. Vi smakar på räkorna i varje låda, för att vara säkra på att de är fina, färska och lagom salta.

Vi vill i alla lägen sälja räkor som motsvarar den kvalitet som Fiskhuset står för. På både fiskauktion och skaldjursauktion stiger priserna på de varor som är lite finare och lite färskare.

I fiskhamnen har vi vårt magasin, där Kia och Mikael skär alla våra filéer för hand. I magasinet finns också Sven som kokar skaldjur, och Nettan som flår plattfisk, benar lax, och packar beställningar. Från vårt magasin skickas sedan helfisk, filéer och kokta skaldjur till våra olika butiker.

När lastbilen kommer till butiken blir det liv och rörelse, då ska alla varor fram i försäljningsdisken.

vi filear all fisk själva
smörgåstårta med räkor

I fiskhamnen har vi också vårt största kök, där större delen av våra färdiga rätter, såser, röror och andra delikatesser tillverkas. Ett litet kök finns även i vår butik i Torslanda.

Vi lagar allting från grunden, och vi sysslar med ”riktig” mat, inget fusk. Det är äkta råvaror, och inga ”smakaromer”, iblandat vatten eller onödigt socker. Har man inte tid eller möjlighet att laga avancerad mat själv varje dag, så kan våra färdiga rätter eller såser vara ett bra alternativ.

I fiskhamnen tillverkar vi dessutom våra fina pannfärdiga rullader. De färdiga rulladerna av rödtunga eller torsk blandat med goda färskoströror, är klara att bara ställa in i ugnen.

I fiskhamnen gravar vi vår egen superfina lax.

Vi skapar dina fat och bufféer
räkor och baguette från Fiskhuset

Under dagen tar sedan vår butikspersonal hand om våra goa kunder. Vi vill gärna hävda att fisk är enkelt att tillaga. Många fiskrätter blir snabbt klara och både fisk och skaldjur är dessutom så otroligt nyttigt för oss. Kika gärna på våra recept under fliken ”Recept”!

Välkommen till oss på Fiskhuset!