
Sopprecept
Richards fisksoppa
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 2 burkar soppabas (finns i alla våra butiker)
- 600 g valfri fisk
- 4 hg färska räkor (eller en burk Fiskhusets handskalade i lag)
- 2 morötter
- 4 potatisar
- Dill
- 150 g Fiskhusets aioli
- Gott bröd
Picklad fänkål
- 1 fänkål
- 1/2 dl ättiksprit
- 1 dl socker
- 1 1/2 vatten
Gör så här:
- Strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Koka upp ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig. Dra av från spisen och lägg i fänkålen. (Kan med fördel göras tidigare så fänkålen hinner ta mycket smak.)
- Skala och skär potatisen i munsbitar. Koka potatisbitarna för sig så att du har koll på att de blir lagom kokta. Finhacka lök och dill, skär morötterna i tunna skivor. Skala räkorna.
- Fräs morot i lite smör i en kastrull, häll på soppabasen och koka upp försiktigt.
- Skär fisken i lagom stora bitar. Vänd försiktigt ner fisk och potatis i soppan och låt sjuda tills fisken är klar, ca 5 minuter.
- Häll upp i skålar, dekorera med räkor, picklad fänkål och en klick aioli. Strö över hackad dill och servera tillsammans med ett gott bröd. Smaklig måltid!
Och sen är det bara att njuta av denna ljuvliga soppa.
Det känns fel att kalla vår fina soppabas ”halvfabrikat”, men det är ju faktiskt vad det är! Gjort i vårt kök med bara rena ingredienser, inga tillsatser eller dolt socker. Perfekt om du har ont om tid eller idéer!