Sopprecept

Räksoppa

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 600 g skalade räkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk kokosolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 paprika, tärnad
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 msk Bong Asian fond red and hot
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk tamarisoja
  • 4 msk jordnötssmör
  • 1 lime, juice och skal
  • 1 msk färsk ingefära
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 st Pak choi

Gör så här:

  1. Fräs gullök, vitlök, paprika och chiliflakes i kokosolja tills det mjuknat.
  2. Tillsätt fisksås, jordnötssmör, limeskal och saft, ingefära, soja, vatten och kokosmjölk och låt sjuda i några minuter.
  3. Tillsätt sedan pak choi som du klyftat ner och nudlarna som är klippta i ca 1 dm långa bitar. Sjud i någon minut och smaka av med salt om det behövs. Tillsätt sedan räkorna och låt dem bli ljumma.
  4. Dekorera med hackad färsk koriander.