
Sopprecept
Räksoppa
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 600 g skalade räkor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk chiliflakes
- 2 msk kokosolja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 paprika, tärnad
- 4 dl kokosmjölk
- 3 dl vatten
- 2 msk Bong Asian fond red and hot
- 2 msk fisksås
- 1 msk tamarisoja
- 4 msk jordnötssmör
- 1 lime, juice och skal
- 1 msk färsk ingefära
- 300 g sjögräsnudlar
- 1 kruka färsk koriander
- 1 st Pak choi
Gör så här:
- Fräs gullök, vitlök, paprika och chiliflakes i kokosolja tills det mjuknat.
- Tillsätt fisksås, jordnötssmör, limeskal och saft, ingefära, soja, vatten och kokosmjölk och låt sjuda i några minuter.
- Tillsätt sedan pak choi som du klyftat ner och nudlarna som är klippta i ca 1 dm långa bitar. Sjud i någon minut och smaka av med salt om det behövs. Tillsätt sedan räkorna och låt dem bli ljumma.
- Dekorera med hackad färsk koriander.