Sopprecept

Potatis- och purjolökssoppa med varmrökt lax och gräslök

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • Potatis- och purjolökssoppa med varmrökt lax och gräslök
  • 1 msk torkad timjan
  • 100 g smör
  • 300 g mjölig potatis, skalad och delad i tärningar
  • 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 l vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g varmrökt lax
  • 1 bunt gräslök
  • salt

Gör så här:

  1. Fräs purjolök och timjan i smöret i en stor kastrull tills löken blir mjuk. Den ska inte få någon färg.
  2. Tillsätt potatis, vatten och kycklingfon och koka tills potatisen är mjuk.
  3. Häll i grädden och koka upp igen
  4. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  5. Servera med den varmrökta laxen och klippt gräslök.