Sopprecept

Karibisk fisksoppa med pumpa- och kokosströssel

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 300 g vit fisk
  • 300 g lax
  • 1 fänkål, tärnad
  • ½ purjolök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 citrongrässtjälkar, delade i större bitar
  • 3 dl vitt vin
  • 2 burkar kokosmjölk á 400 g
  • 4 msk chilisås
  • 0,5 dl koncentrerad fiskfond
  • 1 burk krossade tomater á 400 g, väl avrunna
  • 2 dl tropisk juice

Pumpa- och koksströssel

  • 2 dl pumpafrön
  • 1 dl riven kokos
  • 2 msk limesaft
  • 2 msk honung
  • 2 msk solrosolja

Gör så här:

  1. Fräs fänkål, purjolök, citrongräs, vitlök och tomatpuré.
  2. Tillsätt vitt vin, chilisås, krossade avrunna tomater och fiskfond, låt puttra i 5 minuter.
  3. Häll i kokosmjölken och låt koka på låg värme i ungefär 15 min.
  4. Medan soppan kokar: Blanda alla ingredienserna till pumpaströsslet och lägg på en plåt. Rosta i ungen på 175 grader i en kvart. Rör om och rosta mer om det behövs.
  5. Smaka av soppan med salt och tropisk juice.
  6. Tillsätt fiskbitarna och låt sjuda i ca 5 min tills fisken är klar.
  7. Servera soppan ihop med strösslet, och njut av de goda smakerna!