
Sopprecept
Karibisk fisksoppa med pumpa- och kokosströssel
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 300 g vit fisk
- 300 g lax
- 1 fänkål, tärnad
- ½ purjolök, strimlad
- 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
- 2 msk tomatpuré
- 2 citrongrässtjälkar, delade i större bitar
- 3 dl vitt vin
- 2 burkar kokosmjölk á 400 g
- 4 msk chilisås
- 0,5 dl koncentrerad fiskfond
- 1 burk krossade tomater á 400 g, väl avrunna
- 2 dl tropisk juice
Pumpa- och koksströssel
- 2 dl pumpafrön
- 1 dl riven kokos
- 2 msk limesaft
- 2 msk honung
- 2 msk solrosolja
Gör så här:
- Fräs fänkål, purjolök, citrongräs, vitlök och tomatpuré.
- Tillsätt vitt vin, chilisås, krossade avrunna tomater och fiskfond, låt puttra i 5 minuter.
- Häll i kokosmjölken och låt koka på låg värme i ungefär 15 min.
- Medan soppan kokar: Blanda alla ingredienserna till pumpaströsslet och lägg på en plåt. Rosta i ungen på 175 grader i en kvart. Rör om och rosta mer om det behövs.
- Smaka av soppan med salt och tropisk juice.
- Tillsätt fiskbitarna och låt sjuda i ca 5 min tills fisken är klar.
- Servera soppan ihop med strösslet, och njut av de goda smakerna!