Kryddig fisksoppa

Sopprecept

Fiskhandlarns fisksoppa

Betygsätt receptet:


18 röster, genomsnitt: 3,78 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 6-8 hg valfri fiskfilé (tex kummel eller kolja)
  • 6 dl rivna morötter
  • 3 dl strimlad purjolök
  • 7 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl creme fraiche
  • 5 dl grädde
  • salt och peppar
  • persilja till dekoration

Gör så här:

  1. Rengör purjolöken och strimla. Skala och riv morötterna. Fräs i smör tills det blir mjukt.
  2. Häll i 7 dl vatten. Pressa i vitlöken. Lägg i buljongtärningarna. Låt puttra i 10 minuter. Skär fisken i lagom stora bitar medan soppan puttrar.
  3. Häll i grädde och creme fraiche och koka upp. Lägg försiktigt i fisken och låt sjuda i några minuter tills fisken är färdig.
  4. Vill du ha soppan tjockare? Häll i Maizena redning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera soppan som den är, eller som gryta med kokt ris eller potatis. Garnera med persilja.