
Sopprecept
Fiskhandlarns fisksoppa
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 6-8 hg valfri fiskfilé (tex kummel eller kolja)
- 6 dl rivna morötter
- 3 dl strimlad purjolök
- 7 dl vatten
- 2 fiskbuljongtärningar
- 2 vitlöksklyftor
- 3 dl creme fraiche
- 5 dl grädde
- salt och peppar
- persilja till dekoration
Gör så här:
- Rengör purjolöken och strimla. Skala och riv morötterna. Fräs i smör tills det blir mjukt.
- Häll i 7 dl vatten. Pressa i vitlöken. Lägg i buljongtärningarna. Låt puttra i 10 minuter. Skär fisken i lagom stora bitar medan soppan puttrar.
- Häll i grädde och creme fraiche och koka upp. Lägg försiktigt i fisken och låt sjuda i några minuter tills fisken är färdig.
- Vill du ha soppan tjockare? Häll i Maizena redning. Smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan som den är, eller som gryta med kokt ris eller potatis. Garnera med persilja.