
Skaldjursrecept
Thai crabcakes med sötsur dipsås
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 2 personer
- 250 g hackat, vitt krabbkött
- 1 färskriven klyfta vitlök
- 1 msk färskriven ingefära
- 2 msk finhackad färsk koriander
- 4 st finhackade röda chilifrukter (valfri styrka)
- 4 st hackad salladslök
- 1 msk Thai fisksås (valfritt)
- 4 ägg
- 1 lime (saft och skal)
- 16 msk panko ströbröd
- 1 tsk sesamolja
- 2 msk sesamfrön
Panering
- Vetemjöl
- 2 ihoprörda ägg
- 8 msk panko/ sesamfrön
Dipsås
- 4 lime (saft och skal)
- 1 tsk färskriven ingefära
- 1 tsk finhackad färsk chili
- 1 msk finhackad koriander
- 1 tsk färskriven vitlök
- 0,5 dl soyasås
- 0,5 dl vatten
- 1 msk Thai fisksås (valfritt)
- 2-3 msk socker
- 1 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
- Rör ihop krabba, chili, vitlök, koriander, lime, ingefära, fisksås, sesamolja, 2 ägg, 8 msk Panko, salladslök och forma till små biffar.
- Vänd biffarna i paneringen i följande ordning: mjöl, ägg, panko/sesamfrön.
- Stek biffarna i het olja på både sidorna tills de har fått färg, ta upp från oljan och torka av oljan.
- Värm på biffarna i ugnen på 200 grader (eller 160 grader varmluft) i 4-5 minuter.
- Gör dipsåsen. Koka ihop vatten, socker, chili, ingefära, limejuice och vitlök.
- Kyl ner dipsåsen och tillsätt sedan koriander, sesamfrö, soyasås och fisksås.
- Servera såsen i en skål bredvid. Servera ihop med en fräsch sallad.