Skaldjursrecept

Gratinerad hummer (eller havskräftor)

Betygsätt receptet:


1 röster, genomsnitt: 5,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 2 kokta humrar (eller 8 råa havskräftor, gärna något större)
  • 100 g smör
  • Persilja, ungefär 3 msk hackad samt extra till garnering
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 dl parmesan
  • 1 citron
  • 1 surdegsbaguette
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader (grilleffekt)
  2. Ta ut smöret ur kylen och låt det bli mjukt. Under tiden pressar du vitlök, hackar persiljan och river parmesanosten.
  3. Blanda smöret med persilja, vitlök och saften av en halv citron. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela hummern (eller kräftorna) på mitten. Lägg det kryddade smöret på halvorna, och strö över den rivna parmesanosten.
  5. Gratinera högt upp i ugnen i 5 minuter.
  6. Stek skivor av baguette i olja så de blir frasiga och gyllenbruna.
  7. Garnera med persilja.