
Skaldjursrecept
Gratinerad hummer (eller havskräftor)
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 2 kokta humrar (eller 8 råa havskräftor, gärna något större)
- 100 g smör
- Persilja, ungefär 3 msk hackad samt extra till garnering
- 1 klyfta vitlök
- 1,5 dl parmesan
- 1 citron
- 1 surdegsbaguette
- Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader (grilleffekt)
- Ta ut smöret ur kylen och låt det bli mjukt. Under tiden pressar du vitlök, hackar persiljan och river parmesanosten.
- Blanda smöret med persilja, vitlök och saften av en halv citron. Smaka av med salt och peppar.
- Dela hummern (eller kräftorna) på mitten. Lägg det kryddade smöret på halvorna, och strö över den rivna parmesanosten.
- Gratinera högt upp i ugnen i 5 minuter.
- Stek skivor av baguette i olja så de blir frasiga och gyllenbruna.
- Garnera med persilja.