Fiskrecept
Sashimi på lax med äpple och ingefära
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 200 g salmalax eller fröyalax
- 0,5 dl japansk soja
- 0,5 dl äpplejuice
- Ca 1 msk finhackad ingefära
- 1 äpple, gärna granny smith
- ½ gurka
- 1 röd chili
- 1 lime
- Svarta och vita sesamfrön
- Färsk koriander
Gör så här:
- Blanda sojan och äpplejuicen med ingefära, limejuice och skal. Låt detta stå och dra medan du gör färdigt resten.
- Skala både äpple och gurka och tärna i kuber. Pressa lite lime eller citron på äpplet så undviker du att det blir brunt och tråkigt. Skiva chilin i tunna skivor.
- Skär även laxen i tunna skivor och lägg sedan upp på ett fat. Häll sojan över laxen och toppa med äpple, gurka, chili, koriander och sesamfrön.