Fiskrecept

Sashimi på lax med äpple och ingefära

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 200 g salmalax eller fröyalax
  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl äpplejuice
  • Ca 1 msk finhackad ingefära
  • 1 äpple, gärna granny smith
  • ½ gurka
  • 1 röd chili
  • 1 lime
  • Svarta och vita sesamfrön
  • Färsk koriander

Gör så här:

  1. Blanda sojan och äpplejuicen med ingefära, limejuice och skal. Låt detta stå och dra medan du gör färdigt resten.
  2. Skala både äpple och gurka och tärna i kuber. Pressa lite lime eller citron på äpplet så undviker du att det blir brunt och tråkigt. Skiva chilin i tunna skivor.
  3. Skär även laxen i tunna skivor och lägg sedan upp på ett fat. Häll sojan över laxen och toppa med äpple, gurka, chili, koriander och sesamfrön.