Fiskrecept

Marias utsökta makrill

Betygsätt receptet:


6 röster, genomsnitt: 5,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 800 g makrillfilé
  • 150 g färsk spenat
  • 2 rödlökar (eller gula lökar)
  • ett stort knippe dill
  • 3-4 msk senap (blanda gärna olika sorter)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • salt, peppar och lite socker
  • smör
  • olivolja
  • färskpotatis
  • sallad enligt smak

Gör så här:

  1. Salta och peppra makrillfiléerna och stek den sedan i smör, ett par minuter på varje sida och börja med skinnsidan så den drar ihop sig. Lägg dem sedan i en ugnseldfast form och håll fisken varm i ugnen på låg värme.
  2. Hacka löken tunt och stek i en blandning av olivolja och smör. Salta, peppra och tillsätt en nypa socker. Stek så att löken karamelliseras.
  3. Häll i grädden, riv i lite citronzest och pressa i lite citronsaft. Tillsätt senap, lite i taget utefter smak, blanda i spenaten och låt den smälta in i såsen.
  4. När du är nöjd med smaken tillsätter du lite dill (men spara några kvistar att dekorera med).
  5. Koka färskpotatisen.
  6. Häll såsen över fisken och servera med färskpotatisen och lite sallad vid sidan av.

Tips! Vill du ha lite mer umamismak tillsätt några droppar worcestershiresås, eller chiliflakes om du vill ha lite hetta.