
Fiskrecept
Grillad slätvar med chimichurri
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 1,5-2 kg hel slätvar eller piggvar
- 2 st citroner, i skivor
- dill
- smör
- 3/4 dl olivolja
- 1/2 dl citronjuice
- 1 dl finhackad persilja
- 1 st medelstor schalottenlök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 krm salt
- chiliflakes efter tycke och smak
Gör så här:
- Lägg ett ark med bakplåtspapper ovanpå ett stort ark med aluminiumfolie och pensla bakplåtspappret med lite olja. Lägg sedan fisken på bakplåtspappret och krulla upp kanterna på aluminiumfolien. Se till att ha tagit bort gälarna på fisken först eller be din fiskhandlare om hjälp med detta redan när du köper fisken!
- Skär några snitt i skinnet på fisken, salta och sprid sedan ut citronskivorna ovanpå. Klipp lite dill och strössla uppepå fisken och citronerna. Avsluta sedan med några klickar smör.
- Grilla fisken på hög värme i ca 20 minuter. Sänk sedan värmen eller lägg bort den från elden om du har kolgrill och låt fisken gå färdigt. Innetemperaturen ska vara ca 50-52 grader vid den tjockaste biten på fisken inne vid benet när du tar den från grillen.
- Under tiden som fisken är på grillen så förbereder vi vår chimichurri där vi helt enkelt bara blandar ihop alla ingredienserna och smakar sedan av med salt och chiliflakes.
- Servera med kokt potatis, skirat smör och grönsaker förslagsvis stekt sparris. Smaklig måltid!