
Fiskrecept
Blåmusslor och torsk med röd quinoa och grön sås
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- ca 600 g torskrygg eller annan vit fisk
- olivolja
- salt och peppar
- 1 nät blåmusslor
- 2 dl vitt vin
- 1 schalottenlök
- 1–2 vitlöksklyftor
- 100 g bladpersilja
- 50 g smör
Quinoasallad
- röd quinoa kokas enl. anvisning på paket
- 2 salladslökar snett skurna
- 1 morot skuren i små tärningar
- 100 g gröna bönor, fint skurna
- ev. tärnat bacon
Gör så här:
- Lägg musslorna i en bunke och skölj med vatten. Kontrollera varje mussla noga. Är skalet trasigt eller om de öppnat sig och inte stänger igen när man trycker lite lätt på skalet, släng dessa.
- Hacka lök och vitlök och lägg i en stor kastrull tillsammans med musslor och vin. Låt ångkoka under lock på hög värme tills musslorna öppnat sig (ca 3 minuter).
- Sila buljongen i en kastrull och koka tills hälften återstår.
- Vid servering, värm på buljongen och mixa den i en blender eller handmixer tillsammans med persilja och smör. Efter detta bör såsen inte koka mer då den tappar i färg. Smaka av med salt och peppar.
- Plocka ur musslorna och blanda med quinoa och grönsaker. Detta kan göras i förväg och värmas på slutet i micron eller i kastrull med lite olivolja.
- Lägg fisken i ugnssäker form, pensla med olivolja, salta och peppra. Tillaga i ugn, 125° i 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är 48°.
- Servera gärna med knaperstekt bacon. Smaklig måltid önskar vi på Fiskhuset!