Fiskrecept

Asiatisk torskrygg eller lax att laga i båten/husvagnen!

Betygsätt receptet:


2 röster, genomsnitt: 5,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 600-800 g torskrygg eller lax eller sejrygg
  • Glasnudlar till 4 personer
  • 65 g färsk spenat
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 hackade chilifrukter
  • 1 skivad citron
  • 1 skivad lime
  • 1,5 dl sojasås
  • 2 skivade salladslökar
  • Sesamfrön till servering (valfritt)
  • 2,5 dl gräddfil att ha som sås

Gör så här:

  1. Sprid spenaten över en bit folie. Lägg fisken ovanpå. Häll över sojasåsen. Sprid ut riven ingefära, hackad chili, skivad salladslök samt citron- och limeskivor på fisken. Var försiktig med saltet eftersom sojan är salt, och salta hellre vid behov efteråt. Vik ihop foliet och tillaga på valfritt sätt, i ugnen (170 grader, ca 15 min), på grillen (ca 10 minuter), eller i stekpannan i båten eller husvagnen (ej högsta värmen, ca 10-15 minuter), eller tills fisken har en innertemperatur på 50 grader. Lax tar vanligtvis lite längre tid att bli klar än torsk och sej.
  2. Koka glasnudlar enligt instruktioner på paketet.
  3. Servera fisk och nudlar med gräddfil, och njut av en väldigt fräsch rätt! Strö gärna över lite rostade sesamfrön!

Det här är ett väl beprövat recept, som går alldeles utmärkt att göra på torskrygg, lax eller sejrygg! Det som är så underbart med det här receptet, är att det går att göra det precis var som helst, på grillen, i ugnen, i stekpannan… Vi har tex gjort det ett otal gånger i båten, och det har blivit en frisk och fräsch återkommande sommartradition!