Skaldjursrecept

Lobster roll

Betygsätt receptet:


2 röster, genomsnitt: 5,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

Till röran:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • hackad purjolök (cirka 5 cm på en purjolök)
  • hummerkött från en halv hummer
  • 1 grönt äpple i fina bitar
  • 1 msk stenbitsrom
  • hackad dill
  • hackad gräslök
  • saften från 1/2 citron
  • briochebröd (annat bröd går också bra)
  • smör och rapsolja att steka i
  • hummerkött från en halv hummer
  • löjrom (valfritt)
  • dill och gräslök till dekoration

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till röran. Vispa inte runt för mycket för då kan den bli väldigt lös.
  2. Skär tjocka skivor av ditt bröd och skär även en skåra i mitten av skivan som går ned till cirka hälften av brödet. Stek brödet i smör och rapsolja så det får fin yta på båda sidor.
  3. Lägg i lite röra i skåran på brödet. Toppa med hummerkött, löjrom, dill och gräslök. Servera och njut!

Receptet går självklart att anpassa efter säsong eller önskemål! Det är väldigt gott att byta ut hummern till räkor till exempel, eller varför inte både och? Möjligheterna är många! Lite färskriven pepparrot eller picklad fänkål är också gott att toppa dina rolls med. Experimentera och berätta gärna för oss!