Skaldjursrecept

Alexanders skaldjursaioli

Betygsätt receptet:


2 röster, genomsnitt: 4,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 2,5 dl rapsolja
  • skal från kräfta/räka/hummer
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Fräs skalen i hälften av oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en stund till. Lägg i vitlöken och resten av oljan och låt koka upp. Sila av skalen och låt oljan svalna innan du gör majonnäsen.
  2. Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, dijonsenap och oljan vi gjorde tidigare i en mixerkanna. Mixa med stavmixer. Håll stavmixern så långt ned i botten det går. När du ser att majonnäsen börjar tjockna kan du sakta röra stavmixern uppåt tills allt tjocknat. Krydda med salt och vitpeppar.

En roligare variant på den klassiska aiolin! Perfekt till kräftskivan.