
Fiskrecept
Stekt fjällröding med dillslungad potatis
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 800 g fjällrödingfilé
- 30 g stenbitsrom
- 70 g dill
- 1 citron
- 1 paket ärtskott
- 1,2 kg potatis
- 300 g haricoverts
Sandefjordsås
- 150 g smör
- 150 g crème fraiche
- 150 g vispgrädde
- 1 lime
- 1 dl kycklingfond
- salt och vitpeppar
Gör så här:
- Lägg i potatisen i en kastrull, koka i ca 20 minuter, häll av vattnet.
- Börja med såsen, lägg i smör, crème fraiche, grädde och kycklingbuljong i en kastrull, smält ihop på låg värme i ca 20 minuter, mixa med stavmixer tills såsen tjocknar. Salta och peppra efter smak, samt häll i limejuice och limezest.
- Skär citronen i klyftor och finhacka dillen.
- Koka upp vatten med salt och häll i haricoverts i ca 4 minuter, häll av vattnet.
- Stek fjällrödingfilén i en varm panna med lite olivolja, börja med att steka skinnsidan, salta och peppra, stek i ca 3-4 minuter. Vänd på filén, lägg i en klick smör och sänk värmen, låt steka i ca 2-3 minuter.
- Lägg dillen i en bunke med lite salt, häll i potatisen och slunga. Häll stenbitsrommen försiktigt i sandefjordsåsen.
- Blanda haricoverts med ärtskotten.
- 8. Servera nystekt röding tillsammans med potatis, sås, ärtskottsblandning och en klyfta citron. Smaklig måltid!
Har du ont om tid eller energi? Köp sandefjordsåsen färdig hos oss!