Fiskrecept

Stekt fjällröding med dillslungad potatis

Betygsätt receptet:


(Inget betyg ännu)
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 800 g fjällrödingfilé
  • 30 g stenbitsrom
  • 70 g dill
  • 1 citron
  • 1 paket ärtskott
  • 1,2 kg amandinepotatis
  • 300 g haricoverts

Sandefjordsås

  • 150 g smör
  • 150 g crème fraiche
  • 150 g vispgrädde
  • 1 lime
  • 1 dl kycklingfond
  • salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Lägg i potatisen i en kastrull, koka i ca 20 minuter, häll av vattnet.
  2. Börja med såsen, lägg i smör, crème fraiche, grädde och kycklingbuljong i en kastrull, smält ihop på låg värme i ca 20 minuter, mixa med stavmixer tills såsen tjocknar. Salta och peppra efter smak, samt häll i limejuice och limezest.
  3. Skär citronen i klyftor och finhacka dillen.
  4. Koka upp vatten med salt och häll i haricoverts i ca 4 minuter, häll av vattnet.
  5. Stek fjällrödingfilén i en varm panna med lite olivolja, börja med att steka skinnsidan, salta och peppra, stek i ca 3-4 minuter. Vänd på filén, lägg i en klick smör och sänk värmen, låt steka i ca 2-3 minuter.
  6. Lägg dillen i en bunke med lite salt, häll i potatisen och slunga. Häll stenbitsrommen försiktigt i sandefjordsåsen.
  7. Blanda haricoverts med ärtskotten. Smaklig måltid!