Fiskrecept

Stekt fjällröding med dillslungad potatis

Betygsätt receptet:


2 röster, genomsnitt: 4,50 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 800 g fjällrödingfilé
  • 30 g stenbitsrom
  • 70 g dill
  • 1 citron
  • 1 paket ärtskott
  • 1,2 kg potatis
  • 300 g haricoverts

Sandefjordsås

  • 150 g smör
  • 150 g crème fraiche
  • 150 g vispgrädde
  • 1 lime
  • 1 dl kycklingfond
  • salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Lägg i potatisen i en kastrull, koka i ca 20 minuter, häll av vattnet.
  2. Börja med såsen, lägg i smör, crème fraiche, grädde och kycklingbuljong i en kastrull, smält ihop på låg värme i ca 20 minuter, mixa med stavmixer tills såsen tjocknar. Salta och peppra efter smak, samt häll i limejuice och limezest.
  3. Skär citronen i klyftor och finhacka dillen.
  4. Koka upp vatten med salt och häll i haricoverts i ca 4 minuter, häll av vattnet.
  5. Stek fjällrödingfilén i en varm panna med lite olivolja, börja med att steka skinnsidan, salta och peppra, stek i ca 3-4 minuter. Vänd på filén, lägg i en klick smör och sänk värmen, låt steka i ca 2-3 minuter.
  6. Lägg dillen i en bunke med lite salt, häll i potatisen och slunga. Häll stenbitsrommen försiktigt i sandefjordsåsen.
  7. Blanda haricoverts med ärtskotten.
  8. 8. Servera nystekt röding tillsammans med potatis, sås, ärtskottsblandning och en klyfta citron. Smaklig måltid!

Har du ont om tid eller energi? Köp sandefjordsåsen färdig hos oss!