
Fiskrecept
Rödingfilé med trattkantareller
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 6 hg rödingfilé
- 12 st delikatesspotatisar
- vitvinssås (Fiskhusets är ju så klart den bästa)
- trattkantareller/gula kantareller
- riven västerbottensost
- olja och smör till stekning
- salt
Citrongurka:
- 1/2 gurka
- saften av 1/2 citron
- 1 tsk socker
- hackad dill
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Hyvla gurkan på längden med en osthyvel och lägg i en burk. Pressa i citronsaft och lägg i dillen och sockret. Skaka runt och låt stå medan du gör det andra.
- Lägg kantarellerna i en torr panna och stek ur vätskan. Lägg i en klick smör, en liten klick olja och salta. Medan kantarellerna steks, sätt ugnen på 220 grader (gärna grillfunktion) och lägg västerbottensost i små cirklar på ett bakplåtspapper i en plåt. Tänk på att de flyter ut ganska mycket så lägg ostcirklarna långt ifrån varandra och ta inte för mycket ost i varje cirkel. Ställ in plåten i ugnen ca 5-6 minuter tills osten smält och fått lite gyllene färg. Ta ut från ugnen och låt stelna.
- Salta rödingfilén på både kött- och skinnsidan. Stek sedan med köttsidan ned först i en het panna. Vänd sedan och låt gå färdigt med skinnsidan neråt.
- Servera rödingfilén med den kokta potatisen, vitvinssås, gurkan, kantarellerna och västerbottensostflarnen.
