Fiskrecept

Rödingfilé med trattkantareller

Betygsätt receptet:


2 röster, genomsnitt: 4,50 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 6 hg rödingfilé
  • 12 st delikatesspotatisar
  • vitvinssås (Fiskhusets är ju så klart den bästa)
  • trattkantareller/gula kantareller
  • riven västerbottensost
  • olja och smör till stekning
  • salt

Citrongurka:

  • 1/2 gurka
  • saften av 1/2 citron
  • 1 tsk socker
  • hackad dill

Gör så här:

  1. Koka potatisen.
  2. Hyvla gurkan på längden med en osthyvel och lägg i en burk. Pressa i citronsaft och lägg i dillen och sockret. Skaka runt och låt stå medan du gör det andra.
  3. Lägg kantarellerna i en torr panna och stek ur vätskan. Lägg i en klick smör, en liten klick olja och salta. Medan kantarellerna steks, sätt ugnen på 220 grader (gärna grillfunktion) och lägg västerbottensost i små cirklar på ett bakplåtspapper i en plåt. Tänk på att de flyter ut ganska mycket så lägg ostcirklarna långt ifrån varandra och ta inte för mycket ost i varje cirkel. Ställ in plåten i ugnen ca 5-6 minuter tills osten smält och fått lite gyllene färg. Ta ut från ugnen och låt stelna.
  4. Salta rödingfilén på både kött- och skinnsidan. Stek sedan med köttsidan ned först i en het panna. Vänd sedan och låt gå färdigt med skinnsidan neråt.
  5. Servera rödingfilén med den kokta potatisen, vitvinssås, gurkan, kantarellerna och västerbottensostflarnen.