
Fiskrecept
Laxlasagne
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 9 st lasagneplattor
- 800 g färsk laxfilé
- 200 g fetaost
- 1 burk soltorkade tomater, strimlade
- 50 gram baby spenat
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 hackad gul lök
- olivolja
- 1 dl mjölk
- 1 dl grädde
- torkad basilika och oregano
- salt och peppar
- riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i små bitar.
- Fräs lök och vitlök i olivolja tills de blir mjuka och glansiga. Lägg i spenaten och soltorkade tomater. Tillsätt mjölk och grädde, låt koka upp. Smula ner fetaosten i såsen. Krydda med basilika, oregano, salt och peppar efter tycke och smak.
- Varva sås, lasagneplattor och lax i en ugnsfast form. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen cirka 25-30 minuter tills lasagnen har fått en fin färg. Låt lasagnen stå till sig lite efter gräddningen, servera och njut!
