Fiskrecept

Laxlasagne

Betygsätt receptet:


2 röster, genomsnitt: 4,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 9 st lasagneplattor
  • 800 g färsk laxfilé
  • 200 g fetaost
  • 1 burk soltorkade tomater, strimlade
  • 50 gram baby spenat
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 hackad gul lök
  • olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • torkad basilika och oregano
  • salt och peppar
  • riven ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i små bitar.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills de blir mjuka och glansiga. Lägg i spenaten och soltorkade tomater. Tillsätt mjölk och grädde, låt koka upp. Smula ner fetaosten i såsen. Krydda med basilika, oregano, salt och peppar efter tycke och smak.
  3. Varva sås, lasagneplattor och lax i en ugnsfast form. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen cirka 25-30 minuter tills lasagnen har fått en fin färg. Låt lasagnen stå till sig lite efter gräddningen, servera och njut!