
Fiskrecept
Fjärsing & kantarellsås
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 6-8 hg fjärsingfilé, eller annan vit fisk som går att rulla
- 250 g kantareller, rensade
- 1 gul lök
- 1/2 dl vitt vin
- 4 dl grädde
- 2 dl vatten
- 10 g finhackad dill
- 15 g riven pepparrot
- 20 g riven västerbottensost
- 1/2 dl lingon
Till servering:
- Kokt potatis
- Babyspenat
Gör så här:
- Hacka lök och dill. "Byxa" (skär bort benen) i fiskfiléerna. (Du kan också be din fiskhandlare att göra detta när du köper fisken)
- Stek kantarellerna i lite olivolja och lägg sedan i löken och låt den bli glansig.
- Häll på det vita vinet och låt det koka ned en stund. Salta och peppra.
- Häll i grädden och vattnet, låt koka upp.
- Lägg sedan i filéerna i såsen, gärna rullade. Sänk värmen och på med lock i cirka 3 minuter (Längre tid om du har stora filéer).
- Strö sedan över dill, pepparrot, riven västerbottensost och lingon. Servera med kokt potatis och grönsaker som du tycker om!
