Fiskrecept

Fjärsing & kantarellsås

Betygsätt receptet:


1 röster, genomsnitt: 4,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 6-8 hg fjärsingfilé, eller annan vit fisk som går att rulla
  • 250 g kantareller, rensade
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 10 g finhackad dill
  • 15 g riven pepparrot
  • 20 g riven västerbottensost
  • 1/2 dl lingon

Till servering:

  • Kokt potatis
  • Babyspenat

Gör så här:

  1. Hacka lök och dill. "Byxa" (skär bort benen) i fiskfiléerna. (Du kan också be din fiskhandlare att göra detta när du köper fisken)
  2. Stek kantarellerna i lite olivolja och lägg sedan i löken och låt den bli glansig.
  3. Häll på det vita vinet och låt det koka ned en stund. Salta och peppra.
  4. Häll i grädden och vattnet, låt koka upp.
  5. Lägg sedan i filéerna i såsen, gärna rullade. Sänk värmen och på med lock i cirka 3 minuter (Längre tid om du har stora filéer).
  6. Strö sedan över dill, pepparrot, riven västerbottensost och lingon. Servera med kokt potatis och grönsaker som du tycker om!