Sopprecept
Pumpasoppa med räkor och rostade pumpakärnor
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 1 butternutpumpa ca 1kg
- 1 st gullök
- 2 vitlöksklyftor
- 7 dl vatten
- 2 st kycklingsbuljongtärningar
- 4 dl grädde
- 1 liten bit ingefära
- 1 st apelsin både saft och skal
- 1/2 hackad chili
- 600 g färska räkor
- Färsk koriander eller vattenkrasse
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
- Börja med att skala pumpan och dela i mindre bitar. Lägg kärnorna åt sidan. Hacka löken och vitlöken.
- Fräs pumpan och löken i en kastrull och tillsätt vattnet och buljongen. Låt pumpan koka mjuk i ca 15 min. Tillsätt grädde, riven ingefära, apelsinsaft och rivet skal från 1 apelsin samt den hackade chilin. Låt koka i några minuter.
- Rosta pumpakärnorna i het stekpanna med lite salt. Skala räkorna. Mixa sedan soppan slät med stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar.
- Servera soppan med räkorna och de rostade pumpakärnorna samt lite vattenkrasse eller koriander. Vill man ha en lite hetare soppa tillsätt lite sambal oelek eller cayennepeppar. Smaklig måltid!