Sopprecept

Pumpasoppa med räkor och rostade pumpakärnor

Betygsätt receptet:


2 röster, genomsnitt: 5,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 1 butternutpumpa ca 1kg
  • 1 st gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 7 dl vatten
  • 2 st kycklingsbuljongtärningar
  • 4 dl grädde
  • 1 liten bit ingefära
  • 1 st apelsin både saft och skal
  • 1/2 hackad chili
  • 600 g färska räkor
  • Färsk koriander eller vattenkrasse
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med att skala pumpan och dela i mindre bitar. Lägg kärnorna åt sidan. Hacka löken och vitlöken.
  2. Fräs pumpan och löken i en kastrull och tillsätt vattnet och buljongen. Låt pumpan koka mjuk i ca 15 min. Tillsätt grädde, riven ingefära, apelsinsaft och rivet skal från 1 apelsin samt den hackade chilin. Låt koka i några minuter.
  3. Rosta pumpakärnorna i het stekpanna med lite salt. Skala räkorna. Mixa sedan soppan slät med stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar.
  4. Servera soppan med räkorna och de rostade pumpakärnorna samt lite vattenkrasse eller koriander. Vill man ha en lite hetare soppa tillsätt lite sambal oelek eller cayennepeppar. Smaklig måltid!