
Skaldjursrecept
Fiskhusets sommarsallad
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 800 g färska räkor
- 1 st äpple
- 1 st granatäpple
- 2 st avokado
- 2 dl grönkål i små bitar
- 0,5 dl olivolja
- 1 st lime
- Gräslök
- Salt och peppar
Gör så här:
- Skala de färska räkorna och ställ in i kylen. Dela granatäpplet i två delar och banka ut kärnorna i en skål. Tillsätt limesaft och olivolja och smaka av med salt och peppar.
- Skär äpplet i grova tärningar och blanda med dressingen. Skär avokado i små tärningar och blanda försiktigt med äppledressingen. Blanda sist i grönkålsbladen i dressingen.
- Lägg upp räkorna på äpplesalladen och strö över finhackad gräslök.
Gott att ha med ut på picknicken!
Tips! Spara räkskalen och gör din egen räkskalsfond. Recept finns här på hemsidan.