Jul- och nyårsrecept
Juliga musslor med glögg och saffran
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
Du behöver
- 1 nät blåmusslor
- 15 g ingefära
- 1 morot
- 2 schalottenlökar
- Skal och saft från ½ apelsin
- 0,5 g saffran
- 2 dl vitt vin
- 1 dl vit glögg (förslagsviss 2022 års smak från Blossa: havtorn/rönnbär)
- 1-2 msk havtornsjuice
- 2 dl grädde
Gör så här:
- Skölj musslorna i kallt vatten. Se så de stänger sig, och släng bort trasiga musslor.
- Slanta morot, riv ingefära, hacka schalottenlöken fint. Fräs i olja tills det mjuknar lite, salta och peppra.
- Slå på vinet och höj temperaturen. Häll i musslorna och låt dem ånga med i några minuter. Observera att de kan ha starka muskler, så om de inte öppnar sig direkt, låt stå ett par minuter extra.
- När musslorna öppnat sig, plocka upp dem och gör såsen. Slå på grädde och häll i saffran. Koka upp.
- Häll på havtornsjuice och skal och saft från apelsinen.
- Häll på musslorna
- Servera med ett gott bröd.
Ett perfekt recept för dig som vill testa något nytt och spännande men ändå få smakerna av jul!