Jul- och nyårsrecept

Juliga musslor med glögg och saffran

Betygsätt receptet:


2 röster, genomsnitt: 2,50 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

Du behöver

  • 1 nät blåmusslor
  • 15 g ingefära
  • 1 morot
  • 2 schalottenlökar
  • Skal och saft från ½ apelsin
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vit glögg (förslagsviss 2022 års smak från Blossa: havtorn/rönnbär)
  • 1-2 msk havtornsjuice
  • 2 dl grädde

Gör så här:

  1. Skölj musslorna i kallt vatten. Se så de stänger sig, och släng bort trasiga musslor.
  2. Slanta morot, riv ingefära, hacka schalottenlöken fint. Fräs i olja tills det mjuknar lite, salta och peppra.
  3. Slå på vinet och höj temperaturen. Häll i musslorna och låt dem ånga med i några minuter. Observera att de kan ha starka muskler, så om de inte öppnar sig direkt, låt stå ett par minuter extra.
  4. När musslorna öppnat sig, plocka upp dem och gör såsen. Slå på grädde och häll i saffran. Koka upp.
  5. Häll på havtornsjuice och skal och saft från apelsinen.
  6. Häll på musslorna
  7. Servera med ett gott bröd.

Ett perfekt recept för dig som vill testa något nytt och spännande men ändå få smakerna av jul!