
Fiskrecept
Torsk med apelsinsås
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 600 g torskrygg, eller filé
- 2 st apelsiner
- 3 tsk honung
- 1 tsk soja
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 knivsudd ingefära pulver
- smör att steka i
- salt och peppar
- färsk persilja till dekoration
Gör så här:
- Riv zesten och kläm ur saften ur en av apelsinerna ner i en bunke. Riv ner vitlöksklyftan i samma bunke och häll ner honung, soja och ingefärapulver.
- Salta och peppra fisken på båda sidor. Stek sedan fisken i portionsbitar i smör tills den uppnått en innertemperatur på 48 grader. Häll på apelsinsåsen och garnera med persilja och apelsinskivor från den andra apelsinen.
- Servera med ugnsrostad potatis och valfria grönsaker.
Så enkelt, så gott, och dessutom lite juligt med apelsinsmak!