Fiskrecept

Torsk med apelsinsås

Betygsätt receptet:


2 röster, genomsnitt: 4,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 600 g torskrygg, eller filé
  • 2 st apelsiner
  • 3 tsk honung
  • 1 tsk soja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 knivsudd ingefära pulver
  • smör att steka i
  • salt och peppar
  • färsk persilja till dekoration

Gör så här:

  1. Riv zesten och kläm ur saften ur en av apelsinerna ner i en bunke. Riv ner vitlöksklyftan i samma bunke och häll ner honung, soja och ingefärapulver.
  2. Salta och peppra fisken på båda sidor. Stek sedan fisken i portionsbitar i smör tills den uppnått en innertemperatur på 48 grader. Häll på apelsinsåsen och garnera med persilja och apelsinskivor från den andra apelsinen.
  3. Servera med ugnsrostad potatis och valfria grönsaker.

Så enkelt, så gott, och dessutom lite juligt med apelsinsmak!