
Fiskrecept
Stekt rödtungafilé med krämig fyllning
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 7-8 hg rödtungafilé (eller annan plattfisk)
- 8 hg potatis
- 60 g cantadou mjukost 4 peppar
- 60 g creme fraiche
- rivet skal av 1 citron
- dill
- ströbröd
- salt och peppar
Tillbehör - vad just du har hemma i kylen. Exempelvis:
- 4 morötter
- 4 "skivor" spetskål
- persilja till dekoration
- riven parmesanost
Gör så här:
- Koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Skölj fisken i kallt vatten, salta och peppra.
- Blanda färskost och creme fraiche och bred ut blandningen på filéerna. Fördela det rivna citronskalet över ostblandningen och klipp lite dill över.
- Lägg filéerna dubbla så att ostblandningen ligger mellan filéerna. Vänd dem i ströbröd.
- Stek fisken i smör ca 2-3 minuter på varje sida så de får fin färg.
- Om du vill ha något gott tillbehör, så titta vad just du har i kylen. Här kommer ett exempel på vad som passar bra: Skala och dela 4 morötter i långa stavar. Låt fräsa i smör på låg värme tills de är mjuka igenom. De blir nästan som karamelliserade, vilket blir väldigt gott. Stek 4 "skivor" av spetskål i smör, och strö lite riven parmesan över när du tar ur pannan.
- Servera fisken tillsammans med kokt potatis och tillbehören, och dekorera med en lite persiljekvist.
Stekt fisk med lite brynt smör blir färdig fortare än du hinner blinka – åtminstone fortare än du hinner koka potatis! Det är den nyttigaste snabbmat du kan äta!
Det här receptet blir krämigt nog av fyllningen i fisken. Vill du ändå ha något extra, passa på att köpa en sås när du ändå inhandlar fisken! Alternativt bryner du lite extra smör, eller serverar med en klick creme fraiche.