Fiskrecept

Stekt rödtungafilé med krämig fyllning

Betygsätt receptet:


3 röster, genomsnitt: 3,33 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 7-8 hg rödtungafilé (eller annan plattfisk)
  • 8 hg potatis
  • 60 g cantadou mjukost 4 peppar
  • 60 g creme fraiche
  • rivet skal av 1 citron
  • dill
  • ströbröd
  • salt och peppar

Tillbehör - vad just du har hemma i kylen. Exempelvis:

  • 4 morötter
  • 4 "skivor" spetskål
  • persilja till dekoration
  • riven parmesanost

Gör så här:

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skölj fisken i kallt vatten, salta och peppra.
  3. Blanda färskost och creme fraiche och bred ut blandningen på filéerna. Fördela det rivna citronskalet över ostblandningen och klipp lite dill över.
  4. Lägg filéerna dubbla så att ostblandningen ligger mellan filéerna. Vänd dem i ströbröd.
  5. Stek fisken i smör ca 2-3 minuter på varje sida så de får fin färg.
  6. Om du vill ha något gott tillbehör, så titta vad just du har i kylen. Här kommer ett exempel på vad som passar bra: Skala och dela 4 morötter i långa stavar. Låt fräsa i smör på låg värme tills de är mjuka igenom. De blir nästan som karamelliserade, vilket blir väldigt gott. Stek 4 "skivor" av spetskål i smör, och strö lite riven parmesan över när du tar ur pannan.
  7. Servera fisken tillsammans med kokt potatis och tillbehören, och dekorera med en lite persiljekvist.

Stekt fisk med lite brynt smör blir färdig fortare än du hinner blinka – åtminstone fortare än du hinner koka potatis! Det är den nyttigaste snabbmat du kan äta!

Det här receptet blir krämigt nog av fyllningen i fisken. Vill du ändå ha något extra, passa på att köpa en sås när du ändå inhandlar fisken! Alternativt bryner du lite extra smör, eller serverar med en klick creme fraiche.