
Fiskrecept
Stekt lax med wasabivinägrett
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 600-800 g lax (röding eller regnbåge går också bra)
- 250 g bladspenat
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
Vinägrett
- ½ dl olivolja
- ½ dl balsamvinäger
- ½ dl japansk soja
- 1 hackad rödlök
- 1 knippe finhackad gräslök
- 2 tomater (skållade och hackade)
- 10 g wasabi
Gör så här:
- Blanda ihop vinägretten.
- Fräs spenaten hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar.
- Stek laxen snabbt, cirka 1 minut på varje sida. Lägg sedan i form och ställ in i ugn på 175 grader tills innertemperaturen är 50 grader. Eller låt vara färdig som den är, om du tycker om att den är lite rå i mitten.
- Lägg upp laxen på spenaten, häll vinägretten över.
- Servera förslagsvis med ris eller potatis.