Fiskrecept

Stekt lax med wasabivinägrett

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 600-800 g lax (röding eller regnbåge går också bra)
  • 250 g bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

Vinägrett

  • ½ dl olivolja
  • ½ dl balsamvinäger
  • ½ dl japansk soja
  • 1 hackad rödlök
  • 1 knippe finhackad gräslök
  • 2 tomater (skållade och hackade)
  • 10 g wasabi

Gör så här:

  1. Blanda ihop vinägretten.
  2. Fräs spenaten hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar.
  3. Stek laxen snabbt, cirka 1 minut på varje sida. Lägg sedan i form och ställ in i ugn på 175 grader tills innertemperaturen är 50 grader. Eller låt vara färdig som den är, om du tycker om att den är lite rå i mitten.
  4. Lägg upp laxen på spenaten, häll vinägretten över.
  5. Servera förslagsvis med ris eller potatis.