Fiskrecept

Sesamlax med nudelwok

Betygsätt receptet:


1 röster, genomsnitt: 4,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 600-800 g laxfilé i portionsbitar
  • Äggnudlar, motsvarande 4 portioner
  • 1/2 spetskål, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 4 stora champinjoner i klyftor
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 1 morot i tunna stavar
  • 3 msk vita sesamfrö
  • 3 msk svarta sesamfrö
  • Chiliflakes efter tycke och smak
  • Förslag: lime, koriander och persilja till servering

Sås

  • 3 msk japansk soja (tex Kikkoman)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk honung
  • 1 msk sambal oelek

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Koka äggnudlarna enligt anvisning och häll av och blanda med såsen.
  2. Stek alla grönsaker i olja, i en wok eller större stekpanna, salta. Blanda ihop de stekta grönsakerna med nudlarna.
  3. Salta laxbitarna, rulla laxen i blandning av svarta och vita sesamfrön så den täcks. Stek laxen i neutral olja (exempelvis neutral kokosolja) tills den får fin yta.
  4. Servera med limeklyftor och förslagsvis hackad koriander eller persilja. Smaklig måltid!