Fiskrecept
Sesamlax med nudelwok
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 600-800 g laxfilé i portionsbitar
- Äggnudlar, motsvarande 4 portioner
- 1/2 spetskål, strimlad
- 1 röd paprika, strimlad
- 4 stora champinjoner i klyftor
- 10 cm purjolök, strimlad
- 1 morot i tunna stavar
- 3 msk vita sesamfrö
- 3 msk svarta sesamfrö
- Chiliflakes efter tycke och smak
- Förslag: lime, koriander och persilja till servering
Sås
- 3 msk japansk soja (tex Kikkoman)
- 1 msk sesamolja
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk honung
- 1 msk sambal oelek
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser till såsen. Koka äggnudlarna enligt anvisning och häll av och blanda med såsen.
- Stek alla grönsaker i olja, i en wok eller större stekpanna, salta. Blanda ihop de stekta grönsakerna med nudlarna.
- Salta laxbitarna, rulla laxen i blandning av svarta och vita sesamfrön så den täcks. Stek laxen i neutral olja (exempelvis neutral kokosolja) tills den får fin yta.
- Servera med limeklyftor och förslagsvis hackad koriander eller persilja. Smaklig måltid!