Fiskrecept
Sashimilax med fräsch nudelsallad
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 800 g sashimilax
- nudlar till 4 personer, en sort som du gillar
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 mango tärnad
- 1 chili skivad
- 3 salladslökar tunt skivade
- 200 g shitake skivad
- 1 kruka koriander
- 1 1/2 dl hackade, rostade och salta jordnötter
Dressing
- 1 msk honung
- saft och skal av 1 limefrukt
- 1 msk fisksås
- 1 msk soja
- 2 msk sesamolja
- 2 cm färsk riven ingefära
- 1 tsk vatten
Gör så här:
- Sockra och salta laxen och ställ åt sidan medan du förbereder salladen.
- Lägg nudlarna i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå i ungefär fem minuter tills de är klara. Häll av dem och skölj dem i kallt vatten. Blanda dem med lite olja och salt och låt stå.
- Blanda dressingen i en skål separat och strimla och hacka allt till salladen.
- Blanda ihop allting men spara lite dressing till laxen.
- Hetta upp en panna utan fett eller olja och skiva laxen. Dock inte ända ner, detta för att den är svår att skiva när det är klar. Tryck ihop biten så den ser hel ut och lägg ner den i den heta pannan.
- Stek laxen snabbt, den ska få en fin yta men fortfarande vara rå inuti.
- Skiva laxen och lägg den ovanpå salladen. Ringla över resterande av dressingen och njut!