Fiskrecept

Löjromspizza på filodeg

Betygsätt receptet:


1 röster, genomsnitt: 5,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 1 person

Pizzabitar

  • 4 st filodegsark
  • 25 g smör
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 dl crème frâiche
  • 150 g riven västerbottensost

Topping

  • 100 g löjrom
  • 1 rödlök
  • 1 burk Smetana (2 dl)
  • några kvistar dill

Gör så här:

  1. Värm ugnen enligt filodegsförpackningen.
  2. Smält smöret, lägg filodegsarken på plåt med bakplåtspapper och pensla smöret mellan varje ark.
  3. Bred ut créme frâichen på filodegen, häll över peppar och riven västerbottensost. Gratinera i ugnen ca 7-10 minuter (kolla av vad som står på ditt filodegspaket).
  4. Hacka rödlöken, och en del av dillen (spara några fina vippor att sätta högst upp).
  5. Låt filodegspizzan kallna något, och klipp sedan i mindre bitar.
  6. Toppa bitarna med Smetana, löjrom, hackad rödlök och dill. Sätt en liten dillvippa i varje löjromsägg.

Ljuvlig förrätt, eller perfekt som plockmat. Dessutom väldigt enkelt att göra.

Tips och trix: Ett hett tips är att hänga smetana i ett kaffefilter, så blir den ännu torrare!