Fiskrecept
Löjromspizza på filodeg
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 1 person
Pizzabitar
- 4 st filodegsark
- 25 g smör
- grovmalen svartpeppar
- 1 dl crème frâiche
- 150 g riven västerbottensost
Topping
- 100 g löjrom
- 1 rödlök
- 1 burk Smetana (2 dl)
- några kvistar dill
Gör så här:
- Värm ugnen enligt filodegsförpackningen.
- Smält smöret, lägg filodegsarken på plåt med bakplåtspapper och pensla smöret mellan varje ark.
- Bred ut crème frâichen på filodegen, häll över peppar och riven västerbottensost. Gratinera i ugnen ca 7-10 minuter (kolla av vad som står på ditt filodegspaket).
- Hacka rödlöken, och en del av dillen (spara några fina vippor att sätta högst upp).
- Låt filodegspizzan kallna något, och klipp sedan i mindre bitar.
- Toppa bitarna med Smetana, löjrom, hackad rödlök och dill. Sätt en liten dillvippa i varje löjromsklick.
Ljuvlig förrätt, eller perfekt som plockmat. Dessutom väldigt enkelt att göra.
Tips och trix: Ett hett tips är att hänga smetana i ett kaffefilter, så blir den ännu torrare!