
Fiskrecept
Krispig caesarsallad med frasig torsk
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 6-8 hg torskfilé i portionsbitar, eller annan vit fisk
- ägg
- panko
- salt, peppar, paprikapulver och cayennepeppar
- smör och olja till stekning
- 2 st romansalladshuvuden
- 12 st körsbärstomater
- finriven parmesan till topping
Dressing
- 1 dl majonnäs
- 3 st sardellfiléer
- 1 tsk kapris
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk citronsaft
- 1 msk vatten
- 1 dl finriven parmesanost
- svartpeppar
Gör så här:
- Finhacka sardeller, vitlök och kapris. Lägg i en bunke och blanda i majonnäs, dijonsenap, citronsaft, vatten och parmesan. Krydda med svartpeppar. Strimla romansalladen och blanda med dressingen. Halvera körsbärstomaterna. Lägg vid sidan och börja med fisken.
- Vispa upp ett ägg i en djup tallrik. Blanda pankon och kryddorna i en annan tallrik. Doppa fiskfiléerna i ägget och sedan i pankoblandningen. Stek i rikligt med smör och olja.
- Lägg upp den nystekta fiskfilén på en tallrik. Lägg den krämiga romansalladen uppepå. Toppa med tomater och ännu mer riven parmesanost.
Självklart går det bra att slå sin egen majo! Vill man vara lite bekväm så kan man göra som oss…