Fiskrecept

Hannas midsommarkrans

Betygsätt receptet:


4 röster, genomsnitt: 4,50 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 60 g baby spenat
  • 12 st körsbärstomater
  • 8 st rädisor, skivade
  • 12-16 st färskpotatisar beroende på storlek
  • 300 g Klädesholmens matjessillfiléer (ungefär 3 st)
  • 8 tsk kapris
  • 6 st ägg
  • 100 g stenbitsrom
  • dill
  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal

Picklad rödlök

  • 1 rödlök skivad i tunna skivor
  • 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1/4 dl socker

Brynt smör

  • 200 g smör

Gör så här:

  1. Förbered den picklade rödlöken. Lägg rödlöken i en burk med tätt lock. Koka upp lagen och ställ den åt sidan så den svalnar en aning. Häll sedan lagen över rödlöken och låt stå minst en timme, men gärna längre.
  2. Förbered det brynta smöret. Smält smöret. När smöret är smält, höj värmen och vispa. Fortsätt vispa hela tiden tills smöret får en mörkare färg och doftar nötigt. Har du en termometer så är smöret perfekt brynt vid 125 grader.
  3. Förbered övriga ingredienser. Koka potatis och ägg. Skär upp matjessillfiléerna i gaffelbitar. Blanda ihop västerbottensosten med persiljan och zesten från citronen.
  4. Uppläggning på tallrik: Lägg baby spenat i en ring på tallrikarna. Skala och dela äggen på hälften och lägg upp ägghalvorna tillsammans med potatis, sill, rädisor och tomater på spenaten. Toppa ägghalvorna med stenbitsrom och en dillkvist.
  5. Klicka ut crème fraichen och strössla över kapris, ost- och persiljeblandningen och toppa sedan med den picklade rödlöken. Avsluta med att ringla över det brynta smöret.

Smaklig midsommar!