Fiskrecept

Grillad havskatt i foliepaket

Betygsätt receptet:


3 röster, genomsnitt: 4,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 600–800 gram havskattsfilé
  • 600 gram färskpotatis alt. Amandine
  • 300 gram delikatessmorötter
  • 100 gram hyvlat smör
  • 2 st vårlökar alt. färsk lök
  • 4 st citronskivor
  • Dill
  • 12 st romanticatomater
  • Lite vitt vin
  • Salt och peppar

Tryffelsås

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • Ca 1 msk tryffelolja
  • Lite citronsaft
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Strimla vårlöken, halvera tomaterna, skär citronen i skivor. Slanta potatisen och halvera morötterna längst med.
  2. Förkoka potatisen i ca 10 minuter (de ska inte vara helt klara), lägg i morötterna i ett par minuter i slutet.
  3. Skär ut benraden och portionera havskatten, salta och peppra.
  4. Lägg ut 4 st ark med aluminiumfolie och ett bakplåtspapper på folien alt i en folieform med folie över. Lägg en skiva smör i botten på paketet, lägg på potatisen, morötterna och fisken. Toppa med tomater, vårlök, en skvätt vitt vin, dill och citron. Strö över lite gourmetsalt. Stäng till paketet ordentligt och lägg på grillen i ca 15 minuter.
  5. Gör såsen medan fisken grillas. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt, peppar och citron.
  6. Serveras gärna direkt ur bakplåtspappret (öppnat och ihopvridet i sidorna så det blir som en båt), tillsammans med såsen. Smaklig måltid!