
Fiskrecept
Fisktacos med mangosalsa och limeaioli
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 600 g fiskfilé (förslagsvis torsk eller kolja)
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl panko
Mangosalsa
- 1 stor mango, tärnad
- 2 st avokado, tärnade
- 1 rödlök, finhackad
- 1 kruka koriander, hackad
- Saft och skal av en lime
- 1 vitlökskyfta (går även bra utan), finhackad
- Salt och svartpeppar efter smak
Limeaioli
- 2 hg majonnäs (köp gärna skåne finkost majonnäs i någon av våra butiker)
- Saft och skal av en lime (vill man ha riktigt syrlig kan man med fördel ta ännu mera limesaft)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 2 krm cayennepeppar
- 1 tsk flytande honung
Picklad rödlök
- 1 dl ättika (12%)
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 rödlök
Gör så här:
- Börja med att koka upp socker och vatten till den picklade rödlöken. När det kokat upp kan du tillsätta ättikan och den finstrimlade löken.
- Fortsätt sedan att blanda ihop alla ingredienser till salsan och aiolin.
- Därefter kan du bena fisken och skära den i lagom stora bitar utefter hur du vill ha dem i din taco.
- Salta bitarna och panera. Börja med att vända dem i mjöl, sedan ägg och till sist panko.
- Värm upp olja till 160 grader i en kastrull alternativt rikligt med olja i en stekpanna.
- Fritera fisken i ungefär 3 min, tills den har fått en fin gyllenbrun färg.
- Servera sedan dina tacos i tortillabröd eller ett krispigt salladsblad. Toppa gärna med lite extra koriander 🙂 Smaklig spis!