Fiskrecept

Fisktacos med mangosalsa och limeaioli

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 600 g fiskfilé (förslagsvis torsk eller kolja)
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl panko

Mangosalsa

  • 1 stor mango, tärnad
  • 2 st avokado, tärnade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • Saft och skal av en lime
  • 1 vitlökskyfta (går även bra utan), finhackad
  • Salt och svartpeppar efter smak

Limeaioli

  • 2 hg majonnäs (köp gärna skåne finkost majonnäs i någon av våra butiker)
  • Saft och skal av en lime (vill man ha riktigt syrlig kan man med fördel ta ännu mera limesaft)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk flytande honung

Picklad rödlök

  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 rödlök

Gör så här:

  1. Börja med att koka upp socker och vatten till den picklade rödlöken. När det kokat upp kan du tillsätta ättikan och den finstrimlade löken.
  2. Fortsätt sedan att blanda ihop alla ingredienser till salsan och aiolin.
  3. Därefter kan du bena fisken och skära den i lagom stora bitar utefter hur du vill ha dem i din taco.
  4. Salta bitarna och panera. Börja med att vända dem i mjöl, sedan ägg och till sist panko.
  5. Värm upp olja till 160 grader i en kastrull alternativt rikligt med olja i en stekpanna.
  6. Fritera fisken i ungefär 3 min, tills den har fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Servera sedan dina tacos i tortillabröd eller ett krispigt salladsblad. Toppa gärna med lite extra koriander 🙂 Smaklig spis!