Fiskrecept

Fiskgryta med saffran

Betygsätt receptet:


3 röster, genomsnitt: 3,67 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 6-8 hg valfri fisk (fråga gärna expediten om tips)
  • 4 potatisar
  • ½ purjolök (strimlad)
  • ½ gullök (finhackad)
  • ½ fänkål (strimlad)
  • Smör till stekning
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 ½ fiskbuljongtärning (eller självklart egengjord fiskbuljong!)
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i kuber. Koka separat tills potatisen nästan är klar.
  2. Fräs purjolök, gullök och fänkål i smör tills det blir glansigt. Tillsätt tomatpuré låt fräsa med kort.
  3. Häll på vin och fiskbuljong, låt koka upp.
  4. Tillsätt grädde, creme fraiche och saffran. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
  5. Skär fisken i lagom stora kuber medan grytan sjuder.
  6. Häll i fisk och potatis, låt sjuda i ca 5 minuter tills fisken är klar. Smaka av och salta efter behov.
  7. Toppa med färska räkor, servera med en klick aioli och en bit gott bröd.