
Fiskrecept
Fiskgryta med saffran
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 6-8 hg valfri fisk (fråga gärna expediten om tips)
- 4 potatisar
- ½ purjolök (strimlad)
- ½ gullök (finhackad)
- ½ fänkål (strimlad)
- Smör till stekning
- 2 tsk tomatpuré
- 1 ½ fiskbuljongtärning (eller självklart egengjord fiskbuljong!)
- 3 dl torrt vitt vin
- 3 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl vatten
- 1 paket saffran (0,5 g)
Gör så här:
- Skala och skär potatisen i kuber. Koka separat tills potatisen nästan är klar.
- Fräs purjolök, gullök och fänkål i smör tills det blir glansigt. Tillsätt tomatpuré låt fräsa med kort.
- Häll på vin och fiskbuljong, låt koka upp.
- Tillsätt grädde, creme fraiche och saffran. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
- Skär fisken i lagom stora kuber medan grytan sjuder.
- Häll i fisk och potatis, låt sjuda i ca 5 minuter tills fisken är klar. Smaka av och salta efter behov.
- Toppa med färska räkor, servera med en klick aioli och en bit gott bröd.