Fiskrecept
Fiskgryta med saffran och kantareller
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 600 g torskfilé eller annan vit fisk
- 300 g kantareller
- 4 schalottenlökar, finhackade
- 4 potatisar, skalade och tärnade
- 1 dl finhackad dill
- 3 msk fiskfond
- 3 msk svampfond
- 2 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 5 dl grädde
- 0,5 g saffran
- smör till stekning
- salt och vitpeppar
Gör så här:
- Fräs löken tillsammans med saffran.
- Tillsätt fiskfond, svampfond, vin, vatten och potatis. Låt koka i 15 minuter på låg värme. Tillsätt grädden, koka upp, och smaka av med salt och peppar.
- Dela fisken i lagom stora bitar och lägg försiktigt ner dem i grytan. Lägg på lock och låt sjuda i ca 5 minuter tills fisken är färdig.
- Under tiden steker du kantarellerna i smör tillsammans med den hackade dillen.
- Servera grytan toppad med de smörstekta kantarellerna.