Fiskrecept

Fiskgryta med saffran och kantareller

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 600 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 300 g kantareller
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 4 potatisar, skalade och tärnade
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 msk fiskfond
  • 3 msk svampfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 0,5 g saffran
  • smör till stekning
  • salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Fräs löken tillsammans med saffran.
  2. Tillsätt fiskfond, svampfond, vin, vatten och potatis. Låt koka i 15 minuter på låg värme. Tillsätt grädden, koka upp, och smaka av med salt och peppar.
  3. Dela fisken i lagom stora bitar och lägg försiktigt ner dem i grytan. Lägg på lock och låt sjuda i ca 5 minuter tills fisken är färdig.
  4. Under tiden steker du kantarellerna i smör tillsammans med den hackade dillen.
  5. Servera grytan toppad med de smörstekta kantarellerna.