Fiskrecept

Emmes brunchmacka

Betygsätt receptet:


1 röster, genomsnitt: 4,00 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 4 stora skivor surdegsbröd
  • 8 vita sparrisar
  • 8-12 skivor kallrökt lax i skivor
  • 8 ägg
  • 1,5 tsk vitvinsvinäger
  • 4 dl hollandaisesås
  • salt, peppar
  • halv citron
  • gräslök

Gör så här:

  1. Sätt på vatten med lite salt och vinägern till äggen, använd en vid kastrull. Vattnet ska sjuda.
  2. Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 7-8 min. Ta upp sparrisen och låt den rinna av på hushållspapper.
  3. Rosta eller stek brödet i lite smör för en krispig yta.
  4. Värm hollandaisesåsen (jag fuskar och använder färdig sås, men vill du göra egen så går det naturligtvis jättebra).
  5. Pochera äggen tills vitan stannat helt men gulan fortfarande är rinnande, det tar ca 4-6 minuter.
  6. Montera mackan med två sparris i botten, lägg på de pocherade äggen, hollandaisesåsen och toppa med den skivade kallrökta laxen, lite hackad gräslök och en citronklyfta.