
Fiskrecept
Emmes brunchmacka
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 4 stora skivor surdegsbröd
- 8 vita sparrisar
- 8-12 skivor kallrökt lax i skivor
- 8 ägg
- 1,5 tsk vitvinsvinäger
- 4 dl hollandaisesås
- salt, peppar
- halv citron
- gräslök
Gör så här:
- Sätt på vatten med lite salt och vinägern till äggen, använd en vid kastrull. Vattnet ska sjuda.
- Skala och koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 7-8 min. Ta upp sparrisen och låt den rinna av på hushållspapper.
- Rosta eller stek brödet i lite smör för en krispig yta.
- Värm hollandaisesåsen (jag fuskar och använder färdig sås, men vill du göra egen så går det naturligtvis jättebra).
- Pochera äggen tills vitan stannat helt men gulan fortfarande är rinnande, det tar ca 4-6 minuter.
- Montera mackan med två sparris i botten, lägg på de pocherade äggen, hollandaisesåsen och toppa med den skivade kallrökta laxen, lite hackad gräslök och en citronklyfta.