Fiskrecept

Bakad vitfiskfilé med parmesan- och persiljebakt potatis

Betygsätt receptet:


(Inget betyg ännu)
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 600-800 g vitfisk (tex sej, torsk, kummel)
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 gullök, strimlad
  • Lite olivolja
  • ca 1 kg potatis
  • 2-3 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • Sås från Fiskhuset, tex Sandefjord eller Husets fisksås
  • Ca 3-4 dl riven morot
  • 2 rivna äpplen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och halvera potatisen. Lägg med den platta sidan upp i en ugnsform, och strö över salt, peppar, riven parmesan och hackad persilja. Sätt in i ugnen tills den är mjuk och gyllenbrun.
  2. Byxa fisken och lägg i ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Häll vitt vin runt fisken. Har du 2 ugnar, sätter du in potatisen i den andra ugnen på ca 170 grader när du gissar att du har ungefär en kvart kvar på potatisen. Har du en ugn och behöver dela så ser du till att potatisen får lite färg innan fisken åker in. När du sedan sätter in fisken i ugnen sänker du till 170 grader, och låter fisken gå i ugnen i ungefär 15 minuter (eller tills den har en innertemp på 50 grader).
  3. Servera med en råkostsallad på riven morot och rivet äpple och förslagsvis Sandefjordsås (varm) eller Husets fisksås (kall) från Fiskhuset.