Fiskhusets klassiker

Havets wallenbergare

Betygsätt receptet:


4 röster, genomsnitt: 3,50 utav 5
Loading...

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 5-6 hg fiskfärs, till exempel kolja eller torsk
  • 1 gul lök
  • 1 bunt dill
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 msk citronsaft
  • ströbröd
  • smör och olja till stekning

Till servering:

  • potatismos
  • rårörda lingon
  • gröna ärtor
  • dill
  • brynt smör

Gör så här:

  1. Lägg fiskfärsen i en bunke. Blanda med peppar och rikligt med salt. Hacka lök och dill och blanda ned i färsen. Knäck i äggen, häll i grädden och citronsaften och blanda runt.
  2. Häll ströbröd i en tallrik. Forma färsen till fyra stora biffar eller åtta små och vänd i ströbrödet.
  3. Stek biffarna på medelhög värme i smör och olja tills de har fått en gyllene färg.
  4. Servera med potatismos, ärtor, lingon, citron och brynt smör. Dekorera med dill.

Tips! Steker du många biffar? Lägg då in biffarna i ugnen under tiden du steker färdigt dem andra.