
Fiskhusets klassiker
Havets wallenbergare
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 5-6 hg fiskfärs, till exempel kolja eller torsk
- 1 gul lök
- 1 bunt dill
- salt
- peppar
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- 1 msk citronsaft
- ströbröd
- smör och olja till stekning
Till servering:
- potatismos
- rårörda lingon
- gröna ärtor
- dill
- brynt smör
Gör så här:
- Lägg fiskfärsen i en bunke. Blanda med peppar och rikligt med salt. Hacka lök och dill och blanda ned i färsen. Knäck i äggen, häll i grädden och citronsaften och blanda runt.
- Häll ströbröd i en tallrik. Forma färsen till fyra stora biffar eller åtta små och vänd i ströbrödet.
- Stek biffarna på medelhög värme i smör och olja tills de har fått en gyllene färg.
- Servera med potatismos, ärtor, lingon, citron och brynt smör. Dekorera med dill.
Tips! Steker du många biffar? Lägg då in biffarna i ugnen under tiden du steker färdigt dem andra.