Skaldjursrecept

Thai crabcakes med sötsur dipsås

Rating: 4.7/5. From 3 votes.
Please wait...

Gör så här

  • Rör ihop krabba, chili, vitlök, koriander, lime, ingefära, fisksås, sesamolja, 2 ägg, 8 msk Panko, salladslök och forma till små biffar.
  • Vänd biffarna i paneringen i följande ordning: mjöl, ägg, panko/sesamfrön.
  • Stek biffarna i het olja på både sidorna tills de har fått färg, ta upp från oljan och torka av oljan.
  • Värm på biffarna i ugnen på 200 grader (eller 160 grader varmluft) i 4-5 minuter.
  • Gör dipsåsen. Koka ihop vatten, socker, chili, ingefära, limejuice och vitlök.
  • Kyl ner dipsåsen och tillsätt sedan koriander, sesamfrö, soyasås och fisksås.
  • Servera såsen i en skål bredvid. Servera ihop med en fräsch sallad.

Fler liknande recept!

Musselgryta med curry och grädde

Ingefärsstekt pilgrimsmussla, rostad blomkålskräm och brynt smör

Ceviche på havskräfta

Se alla Skaldjursrecept
Våg