Skaldjursrecept

Räk och äpplesallad, med avokado och granatäpple

Ingredienser

Receptet gäller för 4 personer

  • 800 g färska räkor
  • 1 st äpple
  • 1 st granatäpple
  • 2 st avokado
  • Grönkål i små buketter
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st lime
  • Gräslök
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skala de färska räkorna och ställ in i kylen. Dela granatäpplet i två delar och banka ut kärnorna i en skål. Tillsätt limesaft och olivolja och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär äpplet i grova tärningar och blanda med dressingen. Skär avokado i små tärningar och blanda försiktigt med äppledressingen. Blanda sist i grönkålsbladen i dressingen.
  3. Lägg upp räkorna på äpplesalladen och strö över finhackad gräslök.