Sopprecept

Musselsoppa med fänkål

Rating: 4.5/5. From 2 votes.
Please wait...

Gör så här

  • Tvätta musslorna i kallt vatten och släng dem som är trasiga eller inte stänger sig.
  • Fräs den finhackade schalottenlöken tillsammans med 2 av vitlöksklyftorna.
  • Tillsätt musslorna samt 4 dl vitt vin, 2,5 dl vatten och 1 tsk salt. Koka under lock och plocka ur musslorna efter ca 5 minuter när de öppnat sig. Låt musselbuljongen koka ytterligare 5–10 minuter.
  • Fräs fänkål, fänkålsfrön, purjolök och den resterande vitlöken i olja på medelhög värme. Det ska bli mjukt men ej få färg.
  • Tillsätt det resterande vita vinet och musselbuljongen och låt koka upp. Tillsätt grädden och koka upp igen. Låt sjuda i 4 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  • Servera soppan tillsammans med musslorna, och förslagsvis lite vitlökskrutonger. Om man vill kan man spara stjälkarna på fänkålen för att sedan skiva dem tunt och dekorera soppan med.

Fler liknande recept!

Karibisk fisksoppa med pumpa- och kokosströssel

Pumpasoppa med räkor och rostade pumpakärnor

Potatis- och purjolökssoppa med varmrökt lax och gräslök

Se alla Sopprecept
Våg