Skaldjursrecept

Ingefärsstekt pilgrimsmussla, rostad blomkålskräm och brynt smör

Rating: 4.0/5. From 2 votes.
Please wait...

Gör så här

  • Börja med blomkålskrämen. Fördela blomkålshuvudet i fyra bitar. Lägg det i en ugnsfast form och smörj det med olja, salt och peppar. Rosta av det i ugnen på 200 grader tills det fått en fin och gyllenbrun färg.
  • Mixa blomkålen till en slät puré tillsammans med smör och crême fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Lägg 150 g smör i en kastrull och bryn det på medelhög värme. Smöret är färdigt när det börjar karamelisera sig och får en fin brun färg. Tillsätt soja och vinäger.
  • Torka av pilgrimsmusslorna lätt med ett papper och salta dem lätt på bägge sidor.
  • Skala och grovhacka vitlöken. Skala och riv ingefäran. Lägg en klick smör i en het stekpanna och tillsätt vitlök, ingefära och timjan. Stek hastigt på pilgrimsmusslorna, cirka en minut på varje sida.
  • Lägg upp blomkålskrämen och pilgrimsmusslorna på en tallrik, ringla över det brynta smöret.
  • Om man vill är det även gott att tillsätta lite finhackat grönt äpple; gör rätten lite lättare och fräschare.

Fler liknande recept!

Musselgryta med curry och grädde

Blåmusslor och torsk med röd quinoa och grön sås

Räk och äpplesallad, med avokado och granatäpple

Se alla Skaldjursrecept
Våg