
Fiskrecept
Sjötunga meunière
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 4 st flådda, portionsstora, hela sjötungor
- 1 dl vetemjöl
- salt
- peppar
- smör
Till servering:
- citron
- kapris
- finhackad dill
- kokt potatis
Gör så här:
- Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd sjötungorna i mjölet.
- Stek sjötungorna i en rejäl klick smör, ca 3 minuter på varje sida. Ös gärna sjötungorna i smöret.
- Lägg upp sjötungorna på tallrikar.
- Smält/bryn lite mer smör i pannan och häll sedan över fiskarna.
- Servera genast med potatis, kapris, dill och citron.
“På mjölnarhustruns vis”, vilket betyder fisk panerad i vetemjöl. Enkelt och jättegott! Det går självklart bra att byta ut sjötungan mot annan plattfisk, till exempel rödspätta, rödtunga eller bergtunga. Om du gör till många personer kan du med fördel lägga in de stekta fiskarna i ugnen på låg värme tills alla är klara.