
Fiskrecept
Hälleflundra med riven pepparrot och dillsmör
Betygsätt receptet:
Ingredienser
Receptet gäller för 4 personer
- 6 hg hälleflundra
- 8 hg potatis
- 50 g smör
- salt
- 6 cm färsk pepparrot
Dillsmör
- 4 msk smör
- Saft från 1/2 citron
- 2 msk hackad dill
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader. Skölj hälleflundran, lägg i ugnseldfast form tillsammans med 50 g smör. Sätt in hälleflundran i ugnen och och baka av tills innertemperaturen är 45 grader. Öppna ugnen och ös smöret över fisken flera gånger medan den bakas. Hälleflundran är känslig och blir lätt torr om den går för länge, så håll ett vakande öga över den!
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Riv pepparroten
- Gör dillsmöret genom att smält smör och blanda i citronsaft och hackad dill.
- Servera den fantastiska fisken med riven pepparrot, kokt potatis och dillsmör. Salta efter behag. Och njut...
Njut av en fantastisk klassiker som aldrig går ur tiden!