Fiskrecept

Fish and chips från vår engelske kock

Rating: 4.7/5. From 7 votes.
Please wait...

Gör så här

  • Skär potatisen i bitar, tjocka och långa om en tumme. Skölj bort stärkelsen och torka dem torra.
  • Blanda ihop alla ingredienser till tartarsåsen och smaka av. Låt gärna stå och gotta sig i kylen ett tag innan servering.
  • Fritera potatisen i olja i 110 grader tills de är nästan färdiga. Ta ur. Det gör inget om de svalnar.
  • Gör frityrsmeten till fisken. Blanda mjöl och salt i en skål. Häll i ölet lite i taget och vispa till en tjock, krämig smet.
  • Testa att oljan har lagom temperatur genom att lägga i en brödbit. När den blir gyllenbrun inom 2-3 minuter är det lagom varmt. (Alternativt använd termotmeter, det ska vara 180-190 grader.)
  • Vänd fisken i frityrsmeten och fritera i omgångar, i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Lägg i potatisen och fritera i ett par minuter tills de är krispiga.
  • Tips om du har fritös: fyll den inte mer än till hälften med olja. Gärna endast 40 procent.

Fler liknande recept!

Blåmusslor och torsk med röd quinoa och grön sås

Fisktacos med mangosalsa och limeaioli

Gremoulatabakad fiskfilé med parmesanrisotto och tomat-olivsås

Se alla Fiskrecept
Våg