Fiskrecept

Dill- och pinjeöverbakad helleflundra med saffransås samt rostad amadinepotatis

Rating: 3.8/5. From 8 votes.
Please wait...

Gör så här

  • Finhacka chalottenlök och bryn den tillsammans med tomatpuré och saffran.
  • Tillsätt vitt vin, fiskfond och hummerfond. Låt koka ner i 5-10 minuter, tillsätt grädden och låt såsen koka i 15 min. Smaka sedan av med salt, peppar och citron.
  • Smält smöret i en stekpanna, låt pinjenötter och dillen puttra i smöret i ca 5 minuter.
  • Lägg fisken i en ugnsfast form och täck över med pinjetoppingen. Baka av fisken i ugnen på 150 grader tills den når en innertemperatur på 45 grader.
  • Klyv potatisen på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt, peppar och torkad timjan samt rapsolja. Baka av i ugnen på 200 grader i ungefär 20 minuter eller tills potatisen fått färg och känns färdig.
  • Servera med fisken och såsen.

Fler liknande recept!

Salmalax med fräsch nudelsallad

Fish and chips från vår engelske kock

Blåmusslor och torsk med röd quinoa och grön sås

Se alla Fiskrecept
Våg