Fiskrecept

Blåmusslor och torsk med röd quinoa och grön sås

Rating: 3.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Gör så här

  • Lägg musslorna i en bunke och skölj med vatten. Kontrollera varje mussla noga. Är skalet trasigt eller om de öppnat sig och inte stänger igen när man trycker lite lätt på skalet, släng dessa.
  • Hacka lök och vitlök och lägg i en stor kastrull tillsammans med musslor och vin. Låt ångkoka under lock på hög värme tills musslorna öppnat sig (ca 3 minuter).
  • Sila buljongen i en kastrull och koka tills hälften återstår.
  • Vid servering, värm på buljongen och mixa den i en blender eller handmixer tillsammans med persilja och smör. Efter detta bör såsen inte koka mer då den tappar i färg. Smaka av med salt och peppar.
  • Plocka ur musslorna och blanda med quinoa och grönsaker. Detta kan göras i förväg och värmas på slutet i micron eller i kastrull med lite olivolja.
  • Lägg fisken i ugnssäker form, pensla med olivolja, salta och peppra. Tillaga i ugn, 125° i 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är 48°.
  • Servera gärna med knaperstekt bacon. Smaklig måltid önskar vi på Fiskhuset!

Fler liknande recept!

Snabbgravad lax (på 2 vis)

Kryddig lax med sötpotatisstomp

Räk och äpplesallad, med avokado och granatäpple

Se alla Fiskrecept
Våg