Inspiration

Vi får emellanåt höra från kunder att det kan vara svårt att tillaga fisk, att man inte vet riktigt vad man ska göra. Men egentligen är just fisk mycket enkelt att tillaga. Det blir snabbt klart och det finns inte så många fällor att gå i.

Vi hoppas att filmerna hjälper både nybörjaren och mästerkocken att hitta lite extra inspiration och bra tips i köket!

Fisk och skaldjur passar självklart bra som finmat när man har gäster, men är också perfekt som vardagsmat eftersom det både är nyttigt och blir snabbt klart. Fräs till exempel rivna morötter, hackad lök och strimlad vitkål i riktigt smör med lite timjan, och servera med potatis och smörstekt kolja. Snabbt och enkelt!

Även hel fisk är lätt att laga och så saftigt och gott. Skär några snitt i skinnet på exempelvis röding eller dorada, och tryck in lite smör i snitten. Lägg lite örter, vitlök och schalottenlök inuti fiskens mage, och runt omkring fisken, och packa in i aluminiumfolie. Lägg sedan på grillen eller i ugnen, och servera med potatis, en fräsh sallad och aioli.

Vi på Fiskhuset har samlat några av våra favoritrecept som vi vill att du ska kunna laga hemma i köket. Recepten passar utmärkt både på en finmiddag med gäster, eller som en underbar ersättare till köttbullar och makaroner i vardagen!

Våg Våg

Ugnsbakad kolja med citronette

En mycket god fisk som tillhör torskfamiljen är kolja. Här visar kocken Mika hur man på ett enkelt och snabbt sätt tillagar fisken. Receptet fungerar utmärkt att bjuda gästerna på finmiddagen men lika bra att njuta av en helt vanlig vardag. Här kommer inspiration, tips och en stor portion glädje i god matlagning!

Våg Våg Våg Våg