Skaldjursrecept

Thai crabcakes med sötsur dipsås

Rating: 4.5/5. From 2 votes.
Please wait...

Gör så här

  • Rör ihop krabba, chili, vitlök, koriander, lime, ingefära, fisksås, sesamolja, 2 ägg, 8 msk Panko, salladslök och forma till små biffar.
  • Vänd biffarna i paneringen i följande ordning: mjöl, ägg, panko/sesamfrön.
  • Stek biffarna i het olja på både sidorna tills de har fått färg, ta upp från oljan och torka av oljan.
  • Värm på biffarna i ugnen på 200 grader (eller 160 grader varmluft) i 4-5 minuter.
  • Gör dipsåsen. Koka ihop vatten, socker, chili, ingefära, limejuice och vitlök.
  • Kyl ner dipsåsen och tillsätt sedan koriander, sesamfrö, soyasås och fisksås.
  • Servera såsen i en skål bredvid. Servera ihop med en fräsch sallad.

Fler liknande recept!

Musselgryta med curry och grädde

Räk och äpplesallad, med avokado och granatäpple

Ingefärsstekt pilgrimsmussla, rostad blomkålskräm och brynt smör

Se alla Skaldjursrecept
Våg