Skaldjursrecept

Musselgryta med curry och grädde

Rating: 3.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Gör så här

  • Rengör musslorna genom att skölja de i kallt vatten. Plocka bort de som är öppna och skadade och som inte stänger sig när du knackar på dem.
  • Skala och finhacka scharlottenlöken och vitlöken. Skär ner moroten och sellerin i mindre bitar. Ta bort rotstocken och skiva fänkålen i tunna skivor. Spara fänkålsvipporna som sitter längst ut till dekoration. Skär tomaterna i halvor.
  • Hetta upp olja i en stor gryta. Häll ner lök och vitlök, och låt svettas en stund.
  • Tillsätt de andra hackade grönsakerna. Låt fräsa på medelhög värme i ett par minuter.
  • Tillsätt curry, chiliflakes, sambaloelek och tomatpuré. Höj värmen, lägg i musslorna och tomaterna, samt örterna, och slå på vinet.
  • Låt grytan få ett uppkok under lock och låt musslorna koka i cirka 3 min. Ta bort locket och sortera bort de musslor som inte öppnat sig. Tillsätt grädden och låt sjuda i ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med kokt ris eller surdegsbröd.

Fler liknande recept!

Thai crabcakes med sötsur dipsås

Ceviche på havskräfta

Gratinerad havskräfta med fänkålsrisotto

Se alla Skaldjursrecept
Våg